"Känslan av att ta i en deg är helt fantastisk"

Från början hade hon tänkt sig en karriär som restaurangkonditor för att jobba med desserter. Men Sanna Johannesson ändrade inriktning och är sedan maj förra året utbildad bagerska. - Att få jobba med ekologiska råvaror och surdegsbröd är precis min grej.

Sanna Johannesson är bagerska på Saltmagasinet sedan maj förra året. Ett jobb som börjar klockan fyra på morgonen... "Jag trivs och älskar verkligen bröd - doften, smaken och känslan".

Sanna Johannesson är bagerska på Saltmagasinet sedan maj förra året. Ett jobb som börjar klockan fyra på morgonen... "Jag trivs och älskar verkligen bröd - doften, smaken och känslan".

Foto:

Västervik2014-01-24 07:40


Det är en mycket mycket tidig morgon. Eller kanske räknas det som natt. Klockan tre ringer nämligen Sanna Johannessons väckarklocka.
Antagligen sover de flesta kommuninvånare när hon förbereder sig för en arbetsdag i Saltmagasinets bageri. Klockan fyra är hon på plats.
- Jag försöker gå hem vid tolvtiden nu på vintern, men i sommar blir det längre dagar. Jag gillar verkligen mitt jobb, och ingen dag är den andra lik. Deg är ett levande material som kan överraska, beroende på ingredienser, temperatur och råvaror.

Bageri roligare
Sanna Johannesson bor i Västervik sedan snart ett år tillbaka, men veckopendlar till särbon i Jönköping, där Sanna är född och uppvuxen. Jobbat har hon gjort sedan 15-årsåldern, men då i restaurangbranschen.
- Jag har mest varit i kallskänken, men även lite i varmköket. Att servera är inte min grej, jag trivs bäst bakom kulisserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om