Karin ger ut bok om bygden

Släktforskningen gav ett ökat intresse för bygden. Efter tre års tid av hårt och tidskrävande arbete ger Karin Hellberg ut sin första bok, Gagersrum förr. Boken handlar om Gagersrums historia och stäcker sig hela vägen tillbaka till stenåldern. - Jag vill sprida kunskap om hur det var och hur det såg ut förr i tiden, säger Karin Hallberg.

Karin Hallberg ger ut boken Gagersrum förr den 11 oktober.

Karin Hallberg ger ut boken Gagersrum förr den 11 oktober.

Foto:

Västervik2014-09-18 06:15


I grund och botten är det Karin Hallbergs mormor som är inspirationskällan till boken.
- Min mormor antecknade allt om sina förfäder. Hon sa: jag skriver om mina förfäder, men jag ska inte berätta om mig själv, det får du göra. Sedan 1960-talet har jag känt att hon gav mig ett uppdrag.
Det skulle dock dröja många år innan Karin Hallberg bestämde sig för att slutföra uppdraget. Jobb och fritidsintressen kom helt enkelt i vägen. Inte förrän på äldre dagar bestämde sig Karin Hallberg för att börja släktforska, och med släktforskningen växte intresset för byns historia.
- För tre år sedan bestämde jag mig för att lägga släktforskningen åt sidan och skriva om byn i stället. Det började med att jag intervjuade människor som bor här och som hade bott här under 1900-talet. När jag var klar med 1900-talet, så var det en vännina som sa: ska du inte gå ännu längre bak i tiden? Och då gjorde jag det. Jag satt en hel vinter och försökte reda ut det här virrvarret av människor och det var lite lätt. Jag gick egentligen i bakvänd kronologisk ordning, säger Karin Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om