Karin talar på Midsommarafton

Det traditionsenliga midsommarfirandet vid Kyrkstallarna i Hallingeberg närmar sig, likaså avslöjandet vem som blir årets talare. – Vi är så glada för att Karin Magnusson stannar till här hos oss, säger Conny Torstensson, ordförande i Hallingebergs Hembygdsförening.

Midsommarfirandet sker på tradionsenligt sätt vid kyrkstallarna i Hallingeberg. Foto: Lena Dahlberg

Midsommarfirandet sker på tradionsenligt sätt vid kyrkstallarna i Hallingeberg. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-06-14 08:30

Karin Magnusson, boende i Stockholm och programledare för Aftonbladet TV, är född i Västervik men uppvuxen i Almvik. Hon har tillbringat en hel del tid som vuxen i Västerviks kommun då hon tidigare haft sommarställe i Hjorted.

– Som liten var jag ofta hos min farmor Naemi Magnusson i Hallingeberg. På pappas sida kommer hela min släkt från Hallingeberg. Jag älskar den bygden väldigt mycket och känner mig mycket stolt över att ha blivit tillfrågad som Midsommartalare.

Känslor för hembygden

Vad kommer ditt tal handla om?

– Jag kommer förstås prata mycket om min personliga relation till orten och om mina känslor för trakten jag växt upp i.

Var firar du själv midsommar?

– De senaste 20 åren åker familjen och jag alltid till vänner på Öland, denna gång gör vi alltså ett litet undantag. Men efter en övernattning i Västervik åker vi till Öland på Midsommardagen istället, så avbräcket blir inte så stort.

Radio, tidningar och tv

Karin Magnusson följde i sin fars fotspår då hon utbildade sig till journalist. 2008 blev hon kulturchef på Aftonbladet, ett år senare debattredaktör. Sedan 2013 är hon programledare för Aftonbladet TV, där hon bland annat jobbar med politik och samhällsfrågor. Hon skriver även kolumner i Aftonbladet.

Längre tillbaka har hon varit producent för Kulturfredag i P1 och programledare för Flipper i P3.

Hennes farbror Gunnar Magnusson, 95 år, är känd för det stora engagemang han haft, och har, när det gäller Hallingeberg med omnejd.

– De som inte känner Gunnar vet inte att han också är en otroligt varm person, intelligent och humoristisk. Jag hoppas såklart att han kommer vara på plats i midsommar för att höra mig tala.

Karin Magnusson blir årets midsommartalare i Hallingeberg. Foto: Pontus Orre
Karin Magnusson blir årets midsommartalare i Hallingeberg. Foto: Pontus Orre
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om