Det är varierande siffror för Västerviks kommun när det gäller jämställdheten i kommunpolitiken. I fullmäktige är det så nära perfekt man kan komma. 29 ledamöter är män, 28 är kvinnor. Socialdemokraterna har elva män och tio kvinnor.
- Det är ju jättebra. Vi kör hårt på att försöka få varannan kvinna och varannan man i Socialdemokraterna. Det är kul att det ser ut som det gör, säger Angelica Katsanidou.
"Fullständig katastrof"
I styrelser och nämnder är siffrorna mindre behagliga. Av de tolv styrelser vi tittat närmare på i vår sammanställning leds tio av män. Bara två kvinnor håller i klubban. Det är Angelica Katsanidou (S) i socialnämnden och Ingegerd Karlsson (S) i Västerviks Bostads AB.
- Det är fullständig katastrof förstås. Så ska det inte se ut naturligtvis, säger Angelica Katsanidou.
Vad kan man göra åt det?
- Ja, du. Jag är emot kvoteringar och tycker att intresset och kunskapen måste finnas. Jag skulle aldrig vilja bli inkvoterad på en position, även om många S-kvinnor driver frågan om kvotering hårt. Jag tror dock att det måste finnas ett genuint intresse och driv för frågorna om man ska engagera sig.
Katsanidou: "Fullständig katastrof"
Angelica Katsanidou (S) är ordförande i socialnämnden. Partikollegan Ingegerd Karlsson i Västerviks Bostads AB. Men de är också väldigt ensamma. Resterande ordförandeuppdrag har gått till män.- Jag är emot kvoteringar, men visst är det fullständig katastrof, säger Angelica Katsanidou.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!