"Klart att många blir oroliga"

Fortfarande har ingen person gripits efter händelsen där en åttaårig flicka angreps på Breviksskolans skolgård vid lunchtid i fredags. Polisen har ett svagt signalement av en man som uppges vara i 20-årsåldern. - Han var mörkklädd och delvis maskerad, säger vakthavande befäl Ulf Gollungberg.

Västervik2015-09-23 04:05


Det råder fortfarande många frågetecken kring händelsen på Breviksskolans skolgård i fredags. En åttaårig flicka som lekte i utkanten av skolgården överfölls plötsligt av en okänd man som band fast henne med ett rep vid ett träd. Några andra barn i närheten hörde flickans rop på hjälp, och sprang till platsen, varpå gärningsmannen försvann.

Svagt signalement
Då polisen inte har särskilt många uppgifter att gå på, är fallet fortfarande ouppklarat. Vittnen har lämnat svaga signalement av en man som uppges vara i 20-årsåldern. Vid överfallet var han mörkklädd och delvis maskerad.
Var överfallet planerat?
- Det är ingenting som vi kan spekulera i. Det är svårt att veta vad motivet var, vi vet heller inte om mannen var påverkad av någonting, säger Ulf Gollungberg.
Polisen jobbar vidare med ärendet, och hoppas kunna få in fler tips från allmänheten.
- Tyvärr har vi bara några få iakttagelser.
Polisen har valt att inte gå ut med någon varning till allmänheten, då det inte finns några uppgifter om att en psykisk sjuk person skulle röra sig i området.
- Det kan ha varit så att det var en engångsgrej. Det fanns i alla fall ingen hotbild, vad vi känner till.
Läs mer om händelsen i onsdagstidningen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om