Tidigare i januari berättade vi att restaurangkedjan Mocca Deli etablerar sig i Västervik. Nu är det klart vem som kommer att driva verksamheten. Det blir välkända krögarfamiljen Besheri, som i dag driver restaurang Sahara i grannlokalen och Fiskeboden på sommaren.
– Mocca Deli har ett jättebra koncept som växer i storstäderna. Vi tyckte att det var klockrent och ville gärna få det till Västervik, berättar Elias Besheri.
Västervik var egentligen inte med i kedjans etableringsplan, och ägarna hade tidigare sagt nej till andra som ville driva en restaurang för dem i staden. Men med familjen Besheri, som funnits länge i restaurangbranschen i Västervik, kändes det rätt.
– Vi lade upp det på ett bra sätt, och de älskade staden när de var här, säger Elias Besheri.
Hur kommer Mocca Deli komplettera era andra verksamheter? Ni är inte rädda för att restaurangerna ska konkurrera ut varandra?
– Nej, det är jag inte alls orolig för. Fiskeboden lever sitt eget liv under sommaren, och har sin egen prägel. På Sahara har vi ju sportdelen, som vi kommer satsa ännu mer på framöver. Vi ska även titta på maten och se om vi kan hitta fler alternativ. Men vi kommer även i fortsättningen ha en del libanesisk mat, och á la carte. Men Sahara och Mocca Deli har helt olika koncept och smakupplevelser.
När öppnar Mocca Deli?
– Om allt tickar på som planerat blir det i april. Nästa vecka börjar rivningsarbetet, så då är det bara gasen i botten som gäller.
Tre restauranger, hur hinner ni med allt?
– Styrkan för oss är att vi är en familj, som hjälper och kompletterar varandra. Vi hjälper varandra hela vägen. Det är därför man vågar ge sig in i det här. Sedan har vi självklart stödet från Västerviksborna, som är enormt. Det får en att vilja satsa vidare.
Många nya aktörer har poppat upp på krogscenen i Västervik den senaste tiden. Bland de som öppnat under senaste året finns restaurangkedjan Mister York, och i vår öppnar hamburgerstället Brödernas i den gamla saluhallen, tvärs över torget sett från den gamla foodcourten.
Elias Besheri räds inte konkurrensen, utan ser enbart positivt på utvecklingen.
– Generellt tycker jag att det finns många bra restauranger i Västervik. Det är bra med konkurrens, det gör att vi hela tiden måste blicka framåt och satsa.