Stina kommer att behålla sin roll som hotelldirektör, och driva Slottsholmsrestaurangen i ett separat bolag.
- Det känns fantastiskt roligt. Jag har passerat Slottsholmen varje morgon i många år och funderat på vad som ska hända där, berättar Stina Porsgaard över telefon från Stockholm, där en presskonferens ägde rum under gårdagen.
- Det känns väldigt inspirerande att inleda det här samarbetet med Björn. Han har visioner utan dess like och det smittar av sig.
Björn Ulvaeus är också nöjd med samarbetet.
- Jag och Stina har känt varandra ett tag och jag vet att hon är en kreativ och energisk person. Hon kommer att sköta det här fantastiskt bra.
Stefan Ekengren
Ulvaeus har också inlett ett samarbete med Stefan Ekengren som är en känd kockprofil i Stockholm.
- Stefan är en fantastisk kock som kommer att ta fram ett koncept för restaurangen. Målet är att varumärket Slottsholmen ska bli känt över hela Sverige, ja varför inte världen, säger Björn Ulvaeus.
Han kan också berätta att elva lägenheter på Slottsholmen kommer att drivas i hotellform. Även den delen kommer Stina Porsgaard att ansvara för.
- Utanför kommer båtar att kunna lägga till för att besöka restaurangen. På sommaren kommer vi att ha en fantastiskt brygga med utegrill och utebar.
Strömming på menyn
Huset på Slottsholmen har tagit form och lägenheterna ska vara inflyttningsklara i början av nästa år.
- Jag hade gärna sett att det var några våningar högre, men jag tycker att det är en jättefin byggnad. Jag tror att det kan bli ett landmärke.
Vad menyn kommer att innehålla är för tidigt att säga, men förhoppningen är att den kan knytas till lokala råvaror. Att strömming blir ett inslag på menyn är inte helt otänkbart.
- Min mamma brukade gå till Fiskaretorget och köpa pinfärsk strömming. Det kanske blir mor Ainas strömmingsflundror på Slottsholmen, säger Björn Ulvaeus.
Ellinor Harrysson