Klart: De tar över på Kulbacken

Det blir gänget bakom Kingpin som tar över restaurangen på Kulbacken.

Andreas Andersson, Tobias Fiebig och Christoffer Jönsson från Kingpin tar över på Kulbacken

Andreas Andersson, Tobias Fiebig och Christoffer Jönsson från Kingpin tar över på Kulbacken

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2025-02-07 15:39

Det står klart sedan den nya lösningen under fredagseftermiddagen presenterats vid en presskonferens på Kulbacken.

Trion Andreas Andersson, Christoffer Jönsson och Tobias Fiebig möter upp i de nyss färdigställda lokalerna på Kulbacken. De driver i dag restaurangerna Kingpin, Fabriken och leklandet vid Kolonivägen. Fram till årsskiftet drev de även restaurangen vid Ekhagens golfbana.

– När vi avvecklade den blev det naturligt att börja titta efter andra verksamheter. Så jag sände i väg ett spontanmejl till Olof Nimhed (museichefen, reds anm.), berättar Andreas Andersson.

Museet hade sedan länge planerat en uppfräschning och utbyggnad av utomhusmiljön vid Kulbacken. Ett arbete som redan påbörjats när den förre arrendatorn gick i konkurs. 

undefined
Museichefen Olof Nimhed säger att ett framgångsrikt museum behöver en restaurang.

Men att stå utan restaurang rimmar inte väl med museets övriga verksamhet, och därför var det nödvändigt att hitta en ny intressent, berättar museichefen Olof Nimhed.

– En bra restaurangmiljö är en förutsättning för att kunna driva den professionella verksamhet som vi gör här, säger han och pekar både på de busslaster som besöker museet sommartid, de konferenser som anordnas under året och även en möjlighet att erbjuda lunch till Västerviksbor som besöker området.

Vad det blir för koncept på den nya restaurangen, eller vad den ska heta, är inte klart än. 

– Namnet är viktigt, så vi behöver fundera lite till, säger Tobias Fiebig.

– Men vi har i alla fall fått ner antalet namnförslag på listan något, stämmer Christoffer Jönsson in.

De nya arrendatorerna kan ändå avslöja att de, liksom på sina andra restauranger, avser att erbjuda "schysst bra mat" till bra priser. Husmanskost är ett väl beprövat, och populärt, koncept på deras andra restauranger så en gissning är att åtminstone luncherna får den karaktären.

Nu blir det bråda dagar för gänget, som planerar att öppna restaurangen för lunch någon gång i april, och därefter successivt gå vidare till kvällsservering. 

Den nya byggnaden, med glasväggar och vy över Gamlebyviken, tillåter sittplatser både inne och ute på den öppna terrassen. Ungefär 65 stycken, säger Olof Nimhed som stolt visar att även golvnivån på terrassen har höjts för att få en jämn golvnivå och därmed en mer tillgänglighetsanpassad restaurang. 

– Även köket har fått en uppgradering och blivit mer energieffektivt och med ett bättre uppvärmningssystem, säger han belåtet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!