"Jag engagerar mig främst för barnens skull"

De senaste fem åren har Ann-Marie Stenhammar engagerat sig i klimatfrågan. Hon har demonstrerat och gått kurser. Nu väljer hon att engagera sig i Klimatriksdagen.

Ann-Marie Stenhammar bor i Källvik utanför Loftahammar. I helgen deltar hon i Klimatriksdagen digitalt.

Ann-Marie Stenhammar bor i Källvik utanför Loftahammar. I helgen deltar hon i Klimatriksdagen digitalt.

Foto: Karin Hertz

Västervik2022-04-01 08:00

– Jag engagerar mig främst för barnens skull. Jag tänker på alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn och funderar mycket på vad det är vi har ställt till med, säger Ann-Marie Stenhammar som därför väljer att delta i Klimatriksdagen i helgen.

Hon ser fram emot flera programpunkter, särskilt diskussionen om ett fossilförbud år 2030 och filosofen Jonna Bornemarks föreläsning om människans relation till naturen. 

– Jag vill lära mig mer och få bra argument som jag kan använda när jag pratar med människor i min omgivning. Jag tycker också att det ska bli intressant att höra vad som faktiskt görs för klimatet.

undefined
Ann-Marie Stenhammar vill lära sig mer. Hon är mån om att samla argument till framtida samtal och diskussioner. Hon ser det som ett sätt att påverka.

Ann-Marie Stenhammar drar sig inte för att demonstrera och har precis gått klart en digital klimatinspirationskurs i föreningen Klimataktions regi. Hon är också aktiv i Naturskyddsföreningen i Västervik och har precis börjat engagera sig för skogen i Tjust fågelklubbs och Naturskyddsföreningens nybildade skogsgrupp.

Hon säger att hon är beredd på att leva lite mer obekvämt om det är det som krävs för att leva mer hållbart och hon förespråkar vindkraft istället för gas och olja från Ukraina.

– Om vi inte gör någonting så blir det aldrig någon skillnad, säger Ann-Marie.

Klimatriksdagen ordnas av den partipolitiskt och religiöst obundna föreningen Klimatriksdagen. Alla som vill kan rösta på motionerna som ska tas upp på årets riksdag, det enda som krävs är medlemskap i föreningen eller en anmälan till årets klimatriksdag.

undefined
"Om vi inte gör någonting så blir det aldrig någon skillnad. Det säger Ann-Marie Stenhammar som är uppriktigt oroad för framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!