KNIVDÅDET: 23-åringen attackerade två olika personer

I eftermiddag begärs han häktad för förberedelse till mord.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Västervik2016-01-07 11:44


I eftermiddag hålls häktningsförhandlingar mot den 23-årige man från en mindre ort i Västerviks kommun, som i söndags misstänks ha attackerat en man i 50-årsåldern med kniv på Edholmsgatan i Västervik. Den häktningsgrund som assistentåklagare Robert Knutsson vid åklagarkammaren i Kalmar anger i sin häktningsframställan avser misstanke på sannolika skäl för försök till dråp, alternativt förberedelse till dråp, alternativt förberedelse till grov misshandel.

23-åringen begärs också häktad för förberedelse till mord och åklagare Robert Knutsson bekräftar uppgifter som har inkommit till vår tidning om att det rör sig om två olika gärningar.

- Ja, det handlar om två olika gärningar och riktar sig mot två olika personer.

Skedde de båda händelserna vid samma tidpunkt och på samma plats?
- Jag kan bekräfta att dessa båda händelser har tidsmässigt och rumsligt samband, säger assistentåklagare Robert Knutsson vid åklagarkammaren i Kalmar.

I förhör har 23-åringen medgett stora delar av det som åklagaren påstår har skett. Bland annat att han alkoholpåverkad och knivbeväpnad har gett sig ut på stan. Tidigare har åklagare Knutsson också berättat att attacken mot den 50-årige mannen var helt oprovocerad.

I och med brottsrubriceringen "förberedelse till mord" kan man misstänka att det var någon annan än 50-åringen som var 23-åringens mål?
- Det stämmer att det var riktat mot en annan person. I övrigt kan jag inte kommentera ärendet, säger åklagare Robert Knutsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om