Kökschef på restaurangen i Slottsholmen blir Maria Lindén och hon lämnar sin anställning som kökschef på Astrid Lindgrens Värld.
- Det är ett jättespännande projekt att vara delaktig i, säger hon.
Från första början hade hon inte tänkt att söka arbetet på Slottsholmen men hon kunde inte låta bli.
- Det fanns någonting som lockade mig att jobba på här. De första raderna i min ansökan var, "Jag vet inte varför jag skriver det här brevet, men jag känner att jag måste".
Hon har tidigare erfarenhet av att jobba på Guldkant i Västervik, Radisson SAS Strand Hotell, Berns Salonger och Sergel Plaza alla restauranger i Stockholm.
Hennes första uppgift är att utveckla matkonceptet till Slottsholmens restaurang.
Till Souschef har Scott Sheldon anställts som. Han kommer liksom Maria från en anställning i Vimmerby, där han är Köksmästare i Brygghuset Åbro. Tidigare har han jobbat på Black Rock Grill, Stadshotellet i Västervik, The Liffey i Gamla stan i Stockholm med mera. Det han och Maria Lindén också har gemensamt är att båda bor i Blackstad.
En kock
En av fyra kockar har också anställts. Det är Christopher Lundgren som är uppvuxen i Västervik, men som de senaste två och ett halvt åren har jobbat om kock på La Petite Maison i Dubai.
- Jag hörde talas om Björn Ulvaeus satsning i Västervik när jag jobbade i Dubai och redan då visste jag att jag ville söka mig tillbaka till Västervik, säger han.
Han tycker att det ska bli roligt att få vara med från början och sätta prägel på restaurangen.
Stina Porsgaard som är ansvarig för restaurangen och hotellverksamheten på Slottsholmen känner lättnad över att få ihop ett bra lag i restaurangen.
- Det är skönt att vara klara med riktlinjerna. Det är hård konkurrens om bra personal och det har vi fått, säger hon.
Nu återstår det att anställa fyra fast anställda kockar och till sommaren behövs ytterligare ett antal säsongsanställda.
Totalt ska det vara 15-20 fastanställda och hälften är tillsatta.
Köket tar form
Köket och restaurangdelen börjar ta form i Slottsholmen.
- Vi vill ha ett öppet kök. Gästerna kommer att se hur kockarna arbetar. Det kommer att finnas åtta barplatser intill köket som inte går att boka. Vi vill sudda ut gränserna bland personalen och flytta gränserna mellan personal och gäster, säger Stina Porsgaard.
Inne i restaurangen kommer det att finnas plats för 80-90 gäster och på uteserveringen finns plats för 202 gäster.
- Där kommer det också att finns ett fullt utrustat kök och en utebar, säger Sonny Peterson som är mat -och dryckchef.
- Under sommaren blir det fint vid utebaren. Det är tänkt att en pir ska byggas ut från restaurangen där båtar kan lägga till. Man ska kunna ta båten till restaurangen, säger Stina Porsgaard.