Köksmästaren ger råd till studenterna

Göm inte alkohol i buskarna och se till att njuta av hela dagen. Det var två av råden som Västerviks blivande studenter fick av Gränsö slotts köksmästare Mikael And.

Gränsö slotts köksmästare Mikael And kom och informerade de blivande studenterna.

Gränsö slotts köksmästare Mikael And kom och informerade de blivande studenterna.

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-05-21 21:30

På lördag är det dags för årets studentbal. Balen äger rum på Gränsö slott och på måndagen besökte köksmästare Mikael And gymnasiet.

– Se till att ni inte kastar bort dagen och blir för fulla, det kan ni gör någon av årets 364 andra dagar. Jag tycker att ni ska tänka på att inte börja dricka klockan tio på morgonen, säger Mikael And.

Gränsö slott kommer att ha två vakter som tittar i alla balgästers väskor vid ankomsten.

– Göm inte alkohol på Gränsö två dagar innan balen och tro att ni är smarta, vakterna kommer att titta i buskarna.

Mikael And uppmanar studenterna att njuta, ha roligt och att vara artiga mot varandra.

– Tänk att kvällen är lång och se till att stanna på Gränsö så länge som möjligt. Det här är en av era största kvällar i livet och kanske sista kvällen ni alla umgås tillsammans. Se till att njuta av dagen och se till att ni kan komma i håg den.

Han berättar hur man skålar, vilka bestick som ska användas och hur de ska placeras när man har ätit klart.

– Det är viktigt att ni håller er till bordsplaceringen med tanke på allergier. Annars är det svårt för oss att veta vem som ska ha specialkost.

Mikael And uppmanar också eleverna att sitta stilla och lyssna när någon håller tal.

– De som ska hålla tal är jättenervösa. Lyssna på dem och visa respekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om