"Kommer lösa sig på sikt"

Lanstingsrådet Lena Segerberg (S) tror att sjuksköterskebristen på Västerviks sjukhus kommer att minska med åren, i takt med att fler sjuksköterskor utbildas på Campus i Västervik. Landstinget arbetar just nu med en plan som ska göra Västerviks sjukhus till en attraktivare arbetsplats.

Landstingsrådet Lena Segerberg (S) ser optimistiskt på framtiden, trots den rådande sjuksköterskebristen.

Landstingsrådet Lena Segerberg (S) ser optimistiskt på framtiden, trots den rådande sjuksköterskebristen.

Foto:

Västervik2015-01-19 07:56


Bristen på sjuksköterskor på Västerviks sjukhus har varit ett problem under en längre period. På medicinkliniken, avdelning fem, är situationen värst. Orsaken är att två sjuksköterskor går på föräldraledighet samtidigt som ytterligare en tjänst blir vakant. Om man inte hittar vikarier till den första mars tvingas avdelningen stänga åtta vårdplatser.
- Det är bekymmersamt, men vi måste kunna garantera patientsäkerheten och tänka på personalen, säger landstingsrådet Lena Segerberg (S).
Samtidigt vill Lena Segerberg poängtera att neddragningen av antalet vårdplatser bara är en tillfällig lösning. Ambitionen är att så fort som möjligt återgå till normalt vårdplatsantal.
- Sedan måste man komma ihåg att det handlar om åtta vårdplatser av 68. Det kommer alltså fortfarande att finnas 60 vårdplatser kvar, säger Lena Segerberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om