Dan Nilsson sjuk i covid-19: "Jag har haft tur"

Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande, har drabbats av covid-19. Han har varit sjuk i tre veckors tid. "Det har varit jobbigt, men nu känner jag att det går åt rätt håll", säger han.

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson är på bättringsvägen efter att ha insjuknat i covid-19.

Kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson är på bättringsvägen efter att ha insjuknat i covid-19.

Foto: Kristina Westring/Arkiv

Västervik2021-04-16 08:14

Hög feber, förkylning, hosta, lukt- och smakbortfall. Dan Nilsson har drabbats av i stort sett alla de typiska sjukdomssymptomen.

Samtidigt understryker han att han är lyckligt lottad.

– Det har varit ansträngande med hög feber och hosta. Men jag har varit under god uppsikt. Jag är fortfarande hängig men mår ganska bra nu, vilket jag är väldigt glad och tacksam över. Jag har haft tur. Alla är inte lika lyckligt lottade. Alla tillfrisknar inte.

Även under sjukperioden har han, då det varit möjligt, arbetat lite grand hemifrån, i sin isolering.

– Och jag följer förstås utvecklingen i Västervik, länet och landet i stort. Smittspridningen ökar lavinartat och det gör mig djupt bekymrad. 

– Många känner hopp nu när vaccineringen kommit igång i större omfattning men pandemin är långt ifrån över. Vi får inte slappna av nu utan måste fortsätta att vara försiktiga, hålla avstånd och stanna hemma vid symptom. Hjälpas åt! Det kanske är viktigare nu än någonsin. Vi får ju inte snubbla på målsnöret, säger han.

Han vill gärna uppmana kommuninvånarna att jobba hemifrån i den mån det går.

– Alla har ju inte den möjligheten, det är jag väl medveten om, men jag hoppas att så många som möjligt som kan jobba hemifrån tar chansen och gör det, säger Dan Nilsson.

Han berättar att tre av fem i hushållet testades positivt för covid-19 för två-tre veckor sedan. Alla är på bättringsvägen.

– Den yngsta är helt frisk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!