Kommunen får bidrag till sommarlovsaktiviteter

Västerviks kommun har fått ett bidrag på 744 617 kronor för att erbjuda kostnadsfria aktiviteter för alla barn under sommarlovet. Överums fritidsgård har genom stödet kunna förstärka sin verksamhet vid Ryvenäs.

Överums fritidsgård har fått bidrag för att förstärka sommarlovsaktiviteterna på Ryvenäs.

Överums fritidsgård har fått bidrag för att förstärka sommarlovsaktiviteterna på Ryvenäs.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2016-06-29 12:00

Gun Britt Rindstål: "Jag trodde inte det var sant"

Myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor, (MUFC) har tilldelat Västerviks kommun ett stöd på 744 617 kronor. Stödet ska användas till att erbjuda och utveckla sommarlovsaktiviteter för barn i åldersgruppen 6-15 år. Aktiviteterna ska främja integration och stimulera alla barns deltagande i kostnadsfria aktiviteter.

Aktiviteter på Ryvenäs

Överums fritidsgård har sökt och fått cirka 70 000 kronor och har på så sätt kunnat köpa nya flytvästar och även förnya sitt sommarmaterial på Ryvenäs. Ett ungdomsråd bestående av elever från årskurs 6-9 har fått komma med förslag på vad man ska göra med pengarna. Man har även kunnat anställa två språkresurser på arabiska och persiska för att öka integrationen. Vidare har man ordnat med busstransport mellan Överum och Ryvenäs två dagar i veckan.

Alla ska med

Det är fint att vi kan erbjuda alla barn att vara med , säger Gun-Britt Rindstål som är samordnare på fritidsgården, det är inte alla barn som har en förälder som kan skjutsa.

Senare under sommaren kommer Överums fritidsgård även att göra en utflykt till Loftahammar där alla som vill får testa att paddla havskajak och prova på segling i havet.

Det är fantastiskt, jag trodde inte att det var sant när jag fick höra att vi fått så mycket pengar säger Gun-Britt Rindstål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om