Kommunen hyllar kvinnliga medarbetare

Internationella kvinnodagen närmar sig, och Västerviks kommun vill slå ett slag för sina kvinnliga medarbetare. Nu ber de allmänheten om hjälp för att lyfta fram kommunens kvinnliga hjältar.

I samband med Internationella kvinnodagen vill kommunen hylla sina kvinnliga anställda. Foto: Ellinor Harrysson

I samband med Internationella kvinnodagen vill kommunen hylla sina kvinnliga anställda. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-03-07 17:50

"2 518 kvinnor ser till att Västerviks kommun rullar. Vem är din hjälte?". Det är frågan som Västerviks kommun just nu ställer på sin Facebooksida.

3 200 personer är anställda av kommunen, och av dem är 2 518 kvinnor.

- Nu när Internationella kvinnodagen närmar sig ser vi det som ett bra tillfälle att hylla dem lite extra, säger Sara Nordling, kommunikatör på Västerviks kommun.

- Vi tycker självklart att alla våra medarbetare är fantastiska och kompetenta, men just vid det här tillfället vill vi uppmärksamma kvinnorna som jobbar i kommunen.

Uppvaktning på torsdag

Initiativet har fått positiv respons. I skrivande stund har inlägget fått närmare 70 kommentarer med olika namn och motiveringar.

- Tanken är att man skriver ett namn, verksamheten som personen jobbar i och en motivering till varför man vill hylla just den kommunkvinnan. På torsdag kommer vi att välja ut en av motiveringarna och hylla just den kvinnan, säger Sara Nordling.

Har ni gjort något liknande tidigare?

- Nej, det är första gången. Vi ser det som ett bra sätt att prata med våra kommuninvånare och höra deras historier. Det känns jätteroligt att vi redan nu har fått så många kommentarer. Oavsett vilken kvinna vi väljer att uppmärksamma lite extra på torsdag så ser vi det här som en hyllning till alla 2 518 kvinnor som jobbar i kommunen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om