- Det vore roligt att se vad 3D tekniken kommer att innebära för konsten i framtiden, säger Hansi Kobes, en av de konstnärliga lärarna.
Tanken är att konstskolan som pågår mellan den fjärde och sjätte maj i år ska bli återkommande år till år.
- Istället för att våra lokala konstnärer åker till Öland och Gotland under våren kan vi hålla en konstskola i kommunen, säger Hansi Kobes.
Han ser gärna att det kommer konstnärer från andra delar av länet och landet också.
- Marsbäcken är en fantastisk plats där man kan kura skymning framför en öppen brasa under kvällen och prata om vad konsten betytt för oss samt hur vi väljer att skapa det vi gör, säger han.
En stor del i konstlägret är att få en sammanhållning genom att alla deltagare, lärare och elever sover över.
Fem konstnärer
Konstnärerna som lär ut sina erfarenheter första helgen i maj är Monika Hellman, Lillemor Bokström, Hansi Kobes, Jan Wiberg och Ulrika Pecher.
- Vi representerar olika konstnärsstilar, från akvarell, glasmålning till skulptur, säger Jan Wiberg.
Han ser på sina egna tidiga verk och jämför dem med det han gör idag och inser vilken teknisk erfarenhet han har tillgodogjort sig genom åren.
- Just tekniken är viktig när man börjar måla. Det ska inte behöva ta 30 år innan man inser att man har rätt teknik. Det är bättre att lära rätt från början.
Hansi Kobes är nyfiken på vad den nya 3D-tekniken innebär för konsten i framtiden.
- Idag kan man skriva ut vilka figurer som helst via en 3D skrivare. Hur kan man använda sig av den tekniken i framtiden? Det vore en spännande diskussion framför en lägereld.
Alla som vill delta från fredag till söndag, första helgen i maj, är välkomna att anmäla sig till konstskolan.
- Man behöver inte vara konstnär för att delta.