Kräver folkomröstning om infarten

Åsikterna går isär om en södra infart till Västervik verkligen behövs. Nu höjs röster om att det bör göras en folkomröstning i frågan i samband med valet 2018.

Foto: Ellinor Harrysson

Västervik2018-04-10 12:00
I ett medborgarförslag till Västerviks kommun skriver en person att det bör göras en folkomröstning om den södra infarten. Förslaget har hittills fått fyra underskrifter och för att det ska gå vidare till politisk nivå krävs minst 20 underskrifter.
– Jag föreslår att det, vid det kommande valet i september, hålls en folkomröstning om satsningen på en södra infart, skriver personen.
Vidare tycker personen att det borde finnas tre alternativ vid folkomröstningen, och att alla tre alternativen följs av en kostnadskalkyl med en maxkostnad. Personen vill se följande alternativ:
Ingen ny utfart. Förbättra trafiksituationen efter hand med små eller mindre förändringar.En billigare utfart. Alternativ vägsträckning för en utfart mot E22. Ansluter vid nuvarande påfart, antingen i den nuvarande rondellen eller med en norrgående- och en södergående- på/avfart. Kommunen äger redan mark och befintliga gator kan användas i viss utsträckning. En ny utfart byggs enligt huvudplanen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om