Krismöte hos IOGT-NTO i Gunnebo

Situationen är pressad för IOGT-NTO Gunnebo-Västrum. Föreningen behöver samla in 160 000 kronor om de ska ha råd att behålla sin samlingslokal på Kallernäsvägen i Gunnebo. I måndags kväll bjöd de in allmänheten till ett möte för att diskutera saken. - Det är ett rop på hjälp, säger Börje Pettersson, en av medlemmarna i föreningen.

Janne Karlsson och Göran Andersson hoppas att föreningen kan samla in pengar, så att de har råd att stanna kvar i sin lokal.

Janne Karlsson och Göran Andersson hoppas att föreningen kan samla in pengar, så att de har råd att stanna kvar i sin lokal.

Foto:

Västervik2014-04-30 07:35


IOGT-NTO Gunnebo-Västrum drabbades hårt när kommunen beslutade att endast en lokal på varje ort skulle få bidrag år 2014.
Samlingslokalen som IOGT-NTO Gunnebo-Västrum äger och driver sin verksamhet i tillhörde inte en av dessa.
- Till slut lyckades vi förhandla oss till ett omställningsbidrag på 28 000 kronor, berättar Göran Andersson, som är ordförande i föreningen.
Men 28 000 kronor räcker inte. Föreningen har ett akut investeringsbehov, nämnligen bergvärmen, som har varit ur funktion sedan i vintras. Minst 160 000 kronor behöver skjutas till om föreningen ska ha råd att åtgärda problemet.
- Fungerar inte värmen är det svårt att driva en verksamhet, säger Göran Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om