Kristina satsar på femtiofem år eller äldre

Genom en granne fick hon idén att starta franchiseföretaget "Femtiofemplus". Nu ringer både de som vill ha arbetsuppgifter utförda och de som gärna jobbar lite till efter pensionen. - Folk vill känna sig behövda helt enkelt, säger Kristina Silwer.

Kristina Silwer har nyligen startat "Femtiofemplus" som enbart anställer 55 år och äldre och vars affärsidé handlar om ROT- och RUT-tjänster.

Kristina Silwer har nyligen startat "Femtiofemplus" som enbart anställer 55 år och äldre och vars affärsidé handlar om ROT- och RUT-tjänster.

Foto:

Västervik2012-09-21 06:30


Kristina Silwer har på nära håll sett hur livet kan bli när man inte längre är önskvärd på arbetsmarknaden. Hennes mamma fick svårt att hitta arbete efter att ha blivit uppsagd vid 52 års ålder.
- Hon kände sig helt värdelös efter det, säger Kristina Silwer. Det är en av anledningarna till att jag brinner för det här. Jag vet hur viktigt det är att folk känner sig behövda.

Snickra, läsa och baka
Kristina själv har en bakgrund som marknadsförare på väveriet Märta Måås-Fjetterström AB i Båstad. Efter det har hon jobbat i galleri och designat kök. Sedan några veckor tillbaka har hon nu fullt upp med sitt nya företag.
- Jag letar efter arbetskraft från 55 år och uppåt. Jag vill ha folk till allt möjligt, från gräsklippning och snickeriarbeten till läxläsning, bakning och att kunna engagera sig socialt med ensamma äldre. Men det kan även handla om administrativa arbeten. Det ringer folk varje dag och vill ha hjälp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om