Kulturskolan förbereder eleverna inför världsstjärnans konsert

Det är full koncentration i klass 4 på Lidhemsskolan, men samtidigt en hel del ljud och rörelser. Richard Fallquist och Bisse Johansson från Kulturskolan tränar eleverna i handklapp och danssteg. Eleverna kommer nämligen vara en del av den kommande Alexander Rybak-konserten.

Richard Fallquist och Bisse Johansson från Kulturskolan spelade viol och tränade klapp och dans med eleverna.

Richard Fallquist och Bisse Johansson från Kulturskolan spelade viol och tränade klapp och dans med eleverna.

Foto:

Västervik2017-01-31 15:21

"Coolt och häftigt". "Roligt och inte så svårt". Det tyckte fyrorna Joel Svensson och Tuva Nilsson om de rörelser de tränade på under ett halvtimmespass i måndags.

Nu väntar de med spänning på konserten.

– Klassen har fått en film som vi på Kulturskolan gjort, så de har kunnat träna själva med lärarens hjälp, säger Richard Fallquist, lärare i viol, ensemble och musikproduktion.

Mäktig dansgrupp

Det kommer bli mäktigt, både för synen och hörseln, när mer än 340 fjärdeklassare klappar i takt till musiken, dansar och sjunger. Men det gäller att ta små steg och visa hänsyn. Elevernas program kommer utföras i stolsraderna på Västerviks Teater & Konferens under fredag i nästa vecka.

– De ska klappa och dansa till två låtar, säger Bisse Johansson, drama- och teaterpedagog.

Det var Västerviks Orkesterförening som drog igång idén med att bjuda in den forne Eurovision-vinnaren Alexander Rybak till en konsert. Nu sker det i samarbete med Kulturskolan.

– Att alla fyror i hela kommunen kan delta har möjliggjorts tack vare bidrag från Sparbanksstiftelsen och Västerviks kommun, säger Richard Fallquist som tillsammans med Bisse Johansson åker runt till alla skolor under denna vecka för att träna med fyrorna.

Konserten och förberedelserna är en del av den kulturdusch som kommer fortsätta under 2017.

– Efter sportlovet kommer alla treor i kommunen få se Boléro, i dockteaterform. Ett projekt genom Skapande skola. Det kommer vi från Kulturskolan följa upp med att åka ut till treorna och spela Boléro på riktiga instrument, säger rektor Peter Andersson.

Kulturduschen kommer fortsätta under läsåret, med målet att alla elever ska få möjlighet till kultur oavsett var man bor i kommunen.

Handklappningar och danssteg tränades inför Alexander Rybaks konsert i Västervik under nästa vecka. Foto: Lena Dahlberg
Handklappningar och danssteg tränades inför Alexander Rybaks konsert i Västervik under nästa vecka. Foto: Lena Dahlberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om