Det är onsdagskväll och rejält drag i köket hos Medborgarskolan. Kursledare Simona Dulcis instruerar lugnt och bestämt, sex vetgiriga barn i åldern åtta till tio år hjälps åt med kvällens rätt: pizza.
– De har fått önska och så har vi valt ut tio maträtter utifrån det, förklarar Simona.
Kursen ges vid tio tillfällen och vid det här laget har man avverkat hälften. Hamburgare, korv stroganoff med ris, pannkakor, torsklåda med potatismos och så pizza då. Vad det blir de andra kvällarna är inte riktigt officiellt ännu.
– Tanken med kursen är att barnen ska lära sig laga efter recept, och det ska vara rätter de kan göra hemma sedan, säger Simona Dulcis.
– De ska också lära sig ta ansvar, diska och plocka undan.
Smart drag av föräldrar att skicka barnen på kurs, för att sedan få mer hjälp där hemma i köket, tänker du kanske.
Men initiativet verkar komma från barnen, om man får tro Maja Valtersson, 9 år.
– Jag fick tips från en kompis som hade anmält sig. Då ville jag också, för att jag tycker det är kul att laga mat.
– Jag ska börja fixa mellanmål hemma i alla fall, tillägger Milton Manfred, 10 år.
Cornelia Hagbäcker, 8 år, medger att hon försökt sig på pannkakor hemma, men att det gick lite snett. Kanske blir hon säkrare med stekpanna och smet efter den här kursen.
Kvällens pizzor börjar ta form. Det visar sig att det sker en hel del smakexperimenterande också. Många olika kryddor provas, ett litet hörn har till och med sockrats för att testa. Provar man inte så får man ju som bekant aldrig veta.
Efter en liten stund letar sig ljuvliga dofter ut i rummet. När det kommer till det kritiska momentet att öppna den varma ugnsluckan hjälps man åt. Den som inte vågar nu tränar vid annat tillfälle.
Den givna frågan är förstås om någon vill söka till Sveriges yngsta mästerkock?
– Jag skulle kunna tänka mig det, det ser så kul ut, säger Maja Valtersson.