Kvinna allvarligt skadad vid väskryckning

De två grabbarna, en 19 år och en minderårig, bestämde sig för att rycka en väska av någon äldre person som kunde bli ett "lätt offer." De fick leta länge innan en äldre Västerviksdam dök upp och blev pojkarnas offer. Men det planerade "personrånet" blev inte riktigt som man tänkt sig.

Västervik2007-03-29 06:54

Kvinnan skadades illa när väskan rycktes från hennes arm. Hon slogs i gatan och ådrog sig ett svårartat armbrott och kanske får men för livet.
Inför tingsrätten sa kammaråklagare Lennart Löthman bland annat:
"Ett synnerligen allvarligt brott, att unga människor letar upp ett lämpligt offer och sliter väskan ifrån dem. Avskyvärt att människor inte ska kunna gå säkert och fritt på gatan. Är det ett sådant samhälle vi skall ha? Nej, domstolarna måste markera i straffmätningen".
Åklagarens slutplädering gav rättegången mot en 19-årig Gamlebybo en allvarligare betydelse än vad målet troligen haft i folkmun då man kanske läst sig till att händelsen handlade om en "väskryckning".
Men den här väskryckningen hade en betydligt allvarligare bakgrund. Att två pojkar, den tilltalade 19-åringen och en kamrat under 15 år, planerar en hel eftermiddag för att hitta ett äldre offer,lätt att attackera och slita väskan ifrån är precis som åklagaren sa, "en avskyvärd och allvarlig gärning".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om