Hon berättar att Landstingets smittskyddsenhet har skänkt 1 200 kondomer till föreningen, som medlemmarna kommer att dela ut under beachpartyt. Samtidigt kommer de att gå runt på området och prata med tjejer och killar om kvinnojourens verksamhet.
– Framförallt vill vi att tjejerna ska bli nyfikna på vad kvinnojouren gör, och veta att vi finns. På sikt hoppas vi även att föreningen ska kunna starta upp en tjejjour, för att nå ut till en yngre målgrupp.
I september inleder kvinnojouren ett samarbete med Mejeriet i Västervik, där man kommer att anordna tjejkvällar vid tre tillfällen.
– Vi kommer då att visa film och ha diskussioner om olika slags våld på nätet och i hemmet. Det handlar om att vi vill stärka unga tjejer i samhället och få dem att våga säga ifrån.
Också i det här sammanhanget kommer landstinget att medverka på något sätt.
– Att samverka med andra är ett bra sätt för oss att utvecklas, säger Margareta Nilsson.
För att engagera personal som jobbar inom skolan och andra verksamheter som har med barn att göra, bjuder föreningen in till föreläsningen "Barn i kris" av Lotta Molin Shanti, familjebehandlare från Stockholm.
Föreläsningen kommer att hållas när skolan har studiedag den 21 september.
– Lotta pratar mycket om hur man kan se att ett barn har det jobbigt och hjälpa det vidare. Har man det jobbigt hemma kan det vara väldigt svårt att fokusera på skolarbetet.
Vid ett senare tillfälle får Västervik besök av Simon Häggström, polis från Stockholm som är specialiserad på prostitution och människohandel. Bakgrunden är att föreningen fått signaler om att människohandel har förekommit på hotell i Västervik, något som även polisen rapporterade om under våren 2016.
– Det är ett stort problem, men man vet inte riktigt hur man ska hantera det. Därför kommer vi att bjuda in alla hotell och poliser till den här föreläsningen, någon gång i oktober-november.
I dagsläget har föreningen cirka 20 medlemmar. Själva jourverksamheten står Västerviks kommun för ekonomiskt, övrig verksamhet finansieras via bidrag från socialstyrelsen eller med hjälp av gåvor från kyrkor, företag och privatpersoner.
Vändela har tillgång till en lägenhet där utsatta kvinnor kan bo tillfälligt med sina barn. Hur ofta den utnyttjas varierar, men man ser inget behov av fler lägenheter i dagsläget.
– Många av kvinnorna som vi hjälper kommer från långvariga misshandelsrelationer. Tyvärr är det vanligt att de tar på sig skulden och går tillbaka förhållandet, säger Gunilla Vångström, ledamot i styrelsen.
Men det finns undantag där man ser att arbetet gör skillnad
– Det finns en hel del som upptäcker hur solen kan skina när de väl bryter upp.
Malin Wimmerström, medlem i föreningen, framhåller vikten av att man jobbar förebyggande.
– Jag blir så arg när jag till exempel hör vad som händer på Bråvalla. Precis som vi pratar med tjejer om hur de äger sin kropp måste vi prata med våra söner, det är lika viktigt.
Jourverksamheten är öppet året runt och alltid under kvällstid.
Det är inte alltid den som blir utsatt som hör av sig, det kan vara en förälder som är oroliga för sitt barn eller tvärt om, ett barn som är orolig för en förälder.
– Det är ett stort steg att ta kontakt. Nu måste vi ut och berätta att det inte är farligt att göra det och att vi kan vara till hjälp, Gunilla Vångström.