Kvinnors företagande får stort bidrag

- Äntligen har vi beviljats pengar till projektet Kvinnors Företagande! Christina Larsson, Västervik Framåt AB och Inggun Halling, egen företagare, är glada över att nu kunna sätta igång med tvåårsprojektet på allvar.

Västervik2012-03-14 07:33

Nätverket Kvinnors Företagande har tidigare beviljats så kallade "Maud Olofsson-pengar" under 2009 och 2010. Då handlade det mest om att hålla igång nätverksträffar.
- I det här nya projektet är det meningen att kvinnorna ska kunna köpa konsulttjänster för att utveckla sitt eget företag på bästa sätt, berättar Christina Larsson som driver projektet tillsammans med Inggun Halling.

Två miljoner under tre år
Sedan en dryg vecka tillbaka är det alltså klart att Tillväxtverket/Regionförbundet beviljar 866 000 kronor till projektet. Dessutom tillkommer medel från olika medfinansiärer.
- Västerviks kommun och Sparbanksstiftelsen Tjustbygden bidrar med 60 000 kr vardera. Kvinnorna själva kommer att bidra med ungefär 350 000 kronor. Alla pengar kommer att fördelas under en tvåårsperiod, men vi hoppas få förlängt med ett år och ytterligare medel, berättar Christina Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om