Labradoren Prince fick ansiktet uppskuret

Här ser du hur ettårige Prince, en levnadsglad och busig ettårig jaktlabrador, mår efter att i morse ha tagit fel på en leksak och en sönderslagen flaska i gräset. Chockad och med uppskuren mun kom han springande till matte Linda Gegerfeldt. – Jag är både ledsen och förbannad. Hur tänker folk, undrar hon?

Prince.

Prince.

Foto: Privat

Västervik2016-04-27 11:31

Den livlige och nyfikne jaktlabradoren Prince fyllde nyligen ett år. Prince älskar att bära omkring på allt han hittar – kottar, platsflaskor, pinnar, ja det mesta ska undersökas under promenaderna.

I morse gick Linda Gegerfeldt, bördig från Vimmerby men boende i Västervik, som vanligt ut med sin ögonsten i koppel. Man svängde in vid Bökensved, gick mellan fotbollsplanerna och tennisbanorna när Prince fick syn på något i gräset som han ville ”bära”.

– Han stelnade till som i chock och jag såg att det forsade blod ner på marken. Sedan hoppade han upp i mitt knä som för att be om hjälp, berättar Linda.

Åka till djurakuten

Med tårar av panik rinnande längs kinderna sprang Linda hem med Prince och började torka med handdukar.

– Jag ringde givetvis veterinären direkt och de bad mig att försöka stoppa blödningen och hitta såren. Efter ett tag slutade han blöda och jag hittade sår på nosen, läppen och hakan.

Efter en timme i stillhet började Prince försiktigt busa med sitt gosedjur, men hejdade sig direkt.

– Det började formligen strömma blod ur höger näsborre. Jag ringde veterinären igen och om jag inte fick stopp på det var jag tvungen att åka till djurakuten. Nu har han varit stilla i några timmar och han mår bättre, suckar Linda.

Blev förbannad

När Prince hade lugnat ned sig tog Linda bilen och hämtade upp glasflaskan från gräsmattan.

– Det var en avslagen glasflaska som någon bara hade slängt ut i gräset. Helt sanslöst. Det kunde lika gärna varit ett barns fot som slitits sönder.I dag har Linda haft alla känslor man kan ha på kort tid.

– Först var jag skräckslagen när jag såg allt blod. Sedan blev jag förbannad. Hur kan folk vara så oförsiktiga och inte tänka på konsekvenserna av sitt agerande?

– Nu är jag i alla fall mest tacksam över att Prince trots allt är okej. Det enda positiva är väl att det som hände Prince nu uppmärksammas för att förhindra fler skador, säger Linda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om