Landsbygdens utveckling i fokus

I lördags samlades representanter från Vänsterpartiföreningar runt om i Kalmar län i Gamleby folkhögskola. Det var dags för årskonferens.

Västervik2018-03-28 20:50

Dagen började med fokus på kommunal landsbygdsutveckling när Nicklas Franzén, Vänsterpartistiskt kommunalråd från Nyköping, berättade om deras framgångsrika arbete med att få en levande landsbygd.

Nicklas Franzén började med att beskriva hur de svikna delarna av Sverige har en sak gemensamt. Det är när marknadskrafterna får fritt spelrum som butiker stängs och jobb försvinner. Resurserna dras till centrum, enligt Vänsterpartiet. Partiet menar att både socialdemokratiska regeringar och högerregeringar har drivit på de geografiska klyftorna.

- Men Vänsterpolitik handlar om att göra andra prioriteringar än marknaden. Politiken ska vara en motkraft, sa Nicklas Franzén och gav exempel på hur man har arbetat i Nyköping. Där har man genom bland annat en digital lanthandel fått landsbygden att blomstra och kommer nu att bygga lägenheter där det inte byggs sedan mitten av 1900-talet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om