Långa köer i dag när bron fick vårservice

Under torsdagen var det risk för köbildning på Slottsholmsvägen i Västervik när bron över Stora Strömmen fick sin stora vårservice.

För att kontrollera att allt fungerar öppnades bron vid ett antal tillfällen under torsdagen. Foto: Ellinor Harrysson

För att kontrollera att allt fungerar öppnades bron vid ett antal tillfällen under torsdagen. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-04-12 19:15

Bron servas två gånger om året, en gång på våren och en gång på hösten. Från den första maj kan bron öppnas för trafik och innan dess ska den få sin vårservice.

- Servicen innebär att vi smörjer upp bron och tar bort inkapslingen som vi har haft över vintern. Det är en del sand och salt som har kommit in som vi måste plocka bort. Sedan provkör vi den några gånger för att se att allt fungerar som det ska, berättar Anders Norell på Västervik Miljö och Energi AB.

Motsvarande service gör man på hösten, fast tvärt om.

- Då kapslar vi in bron istället och ser till att den är iordninggjord för vintern.

Köbildning

Då bron öppnades vid ett par tillfällen under dagen var det svårt att undvika köbildning. På Slottsholmsvägen som för tillfället är enkelriktad valde man att stänga av trafikljusen och lotsa fram trafiken manuellt.

- Vi har haft diskussioner med Skanska och kommit fram till en lösning som vi tror blir bäst för alla. En broöppning tar cirka tio minuter så det rör sig inte om några längre stunder. Vi har även valt en tidpunkt på dagen då det är mindre trafik, så det bör inte vara några problem.

Enligt Anders Norell är bron i bra skick.

- Det är inga konstigheter alls. Västerviks kommun har investerat en hel del pengar i bron de sista tio åren och den besiktas kontinuerligt. Vi gör det bästa vi kan för att få en så bra driftsäkerhet som möjligt, säger Anders Norell.

Det uppstod viss köbildning när bron öppnades.
Det uppstod viss köbildning när bron öppnades.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om