På skolan har man tidigare jobbat i denna slags teknikprojekt, där man gestaltar hur det var förr - i nutid - och i framtid.
Över 110 barn från samhället, skolelever, förskolebarn, dagbarn och 4-5-årsgrupper var med, för att på plats uppleva hur människorna levde, bodde och lekte på medeltiden. Bland de vuxna fanns skolans personal, medlemmar i hembygdsföreningen, BOIF, LRF, samt tre personer från Kalmar Läns museum.
Sagotält
På fältet mitt i byn pågår en omfattande aktivitet, där barnen kan leka medeltida lekar, skjuta med pilbåge, hjälpa till med bildhuggning i en björk eller kämpa i ädel dragkamp.
Stationsvis får alla barnen se och delta i smide och tenngjutning, eller höra på "mirakelberättelser" i ett sagotält.
Från skolans del har man förberett sig väl, genom att ta fram ett scenario om hur det såg ut i Blackstad år 1401, då biskop Knut utlovat avlat åt alla som vid bestämda högtider kom till kyrkan.
Lek och lärande om medeltiden
Fredagen blev en upplevelserik dag för alla barn i Blackstad, där hela scenariot innebar en flytt tillbaka till år 1401.- Det här är en pedagogisk metod där alla sinnen är med och alla känner sig delaktiga, berättar nunnan Hillegund.
Medeltidens mobiltelefoner - kan det vara en lur som den här?
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!