Linnéa Bjernesjö öppnar i nygamla lokaler

På fredag öppnar Linnéa Bjernesjö sitt café på en ny adress i Gamleby. I de lokaler där Stagårds café tidigare låg, kommer bakugnarna att värmas upp igen. En plats som Linnéa väl känner igen.

Lokalerna har renoverats både in- och utvändigt.

Lokalerna har renoverats både in- och utvändigt.

Foto:

Västervik2017-02-08 09:30

Linnéa Bjernesjö började jobba i de lokalerna hon nu tar över för 15 år sedan. Då var hon anställd, nu kommer hon att äga verksamheten. Det är inte något nytt projekt som hon ger sig in i, hon har drivit bageri- och cateringverksamhet i två år i Gamleby på Hagagatan.

- I april för två år sedan tog vi över Birgittas läckerbitar, som ligger på Hagagatan i Gamleby. Nu flyttar vi vår verksamhet till en mer central plats i Gamleby, säger hon.

Lokalerna är nyrenoverade både inne och utvändigt.

- Huset är ommålat, nytt golv är lagt, väggarna har fått nya tapeter. I måndags fick vi nya bord och soffor. Allt är nytt i caféet.

Hon berömmer sin hyresvärd, Mikael Carlsson, som driver Kustcamp i Gamleby.

- Han har betytt mycket för oss.

Fyra anställda

Förutom Linnéa Bjernesjö kommer det att jobba tre personer till i verksamheten.

- Vi har en duktig bagare som bakar bröd som vi kommer att sälja i konditoriet. En kock som lagar mat till cateringverksamheten, samt en tjej som står i kassan och så jag som är lite allt i allo. Bäst tycker jag om att baka kakor och andra godsaker.

Bagaren är redan igång i bageriet på Västerviksvägen.

- Vi flyttar vår verksamhet i två etapper. Först flyttade vi bageriet och resten ska vara på plats den här veckan, för vi öppnar caféet på fredag.

Kommer ni att ha något öppningserbjudande?

- Ja, men vad det är kommer att vara är vi hemliga med. De som kommer hit kommer att få ett bra erbjudande och en överraskning.

Hon berättar att sortimentet kommer att utökas till sommaren.

- Vi kommer att göra egen glass här också precis som det var när Stagårds drev caféet, säger Linnéa Bjernesjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om