Loftahammars golfcafé i ny regi

Lagom till påsk blir det en nystart för Café Albatross vid Loftahammars golfklubb. Den ska drivas som ett familjeprojekt, säger Elisabet Johansson och Martin Regnell. – Det här är något vi ser fram emot!

Café Albatross ligger i golfklubbens klubbhus, som byggdes 2014.

Café Albatross ligger i golfklubbens klubbhus, som byggdes 2014.

Foto:

Västervik2017-04-12 08:30

Elisabet Johansson kommer vara ansvarig för caféet och den personal som är anställd. Hon kommer även laga mat och baka, något som hon haft som stort intresse tidigare.

Elisabet kommer närmast från jobbet som verksamhetsansvarig på Radio Wix. Hon har även arbetat som väktare och inom omsorgen. Martin Regnell jobbar inom ambulanssjukvården i Västervik. Han kommer finnas med i caféverksamheten på ledig tid.

– Jag fick en förfrågan från golfklubben att ta över arrendet. Efter ett familjeråd bestämde vi oss för att tacka ja, säger Elisabet Johansson.

– Våra döttrar Tove och Isabelle tycker också det ska bli jättekul. Att hela familjen ställer upp är en förutsättning för att det ska bli bra.

Ett café för alla

Inriktningen hos caféet blir mat och mackor, plus hembakat fikabröd.

– Vi kommer använda oss av mycket närproducerat och laga maten från grunden så långt det är möjligt.

I januari skrev hon kontrakt. Sedan dess har man haft en smygstart i form av smörgåstårta till 80 personer när det var vårstädning i klubben.

På fredag öppnar Café Albatross, som sedan kommer ha helgöppet fram till sommarlovet. Sedan håller verksamheten öppet dagligen till septembers slut.

– Jag har många idéer som jag skulle vilja prova, till exempel trubadurkvällar och temakvällar. Vi får se vilket intresse som finns hos Loftahammarsborna. Det här är ju inte ett café enbart för golfspelare vi vill att alla kommer hit, säger Elisabet Johansson.

Elisabet Johansson och Martin Regnell är nya arrendatorer till caféet vid Loftahammars golfklubb. Foto: Lena Dahlberg
Elisabet Johansson och Martin Regnell är nya arrendatorer till caféet vid Loftahammars golfklubb. Foto: Lena Dahlberg
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om