Rökt sik, filead abborre eller kanske en rödspätta? I fiskvagnen utanför Willys i Västervik går det att köpa både lokal fisk och fisk från helt andra vatten. Precis som den är, eller förädlad.
Bo Johansson stannar till och byter några ord med fiskhandlare Anders Gustavsson, Anders Fisk & Delikatesser AB, och Frida Norinder. Ett kilo strömmingsfilé och några bitar rökt lax blev det den här gången.
- Jag försöker finnas där kunderna finns, säger Anders Gustavsson. Här i Västervik är jag ett par dagar i veckan, men jag åker även till Bondens Marknad i Linköping och på andra marknader. Det brukar vara uppskattat.
Anders Gustavsson är född och uppvuxen på Sladö i Västerviks skärgård. Han tillhör en familj som varit fiskare i generationer.
- Jag har levt på fiske sedan 20-årsåldern och fiskar abborre, sik, gädda, flundra, ål, torsk och strömming. Dessutom förädlar jag allt själv.
Läs hela texten i fredagens papperstidning
Lokal fiskare - och fiskhandlare
Anders har levt på fiske under hela sitt liv.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!