Lokala konstnärer lämnar verk

Inför sommarens utställning på Wimmerströmska galleriet erbjuds lokala konstnärer att lämna in sina verk. Konstverken kommer bedömas och därefter kommer vissa erbjudas en plats på utställningen.

Lars Sköldstam meddelar att sommaresalongen inte kommer avvika från tidigare år.

Lars Sköldstam meddelar att sommaresalongen inte kommer avvika från tidigare år.

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-05-31 16:05

Sommarsalongen på Wimmerströmska galleriet, då lokala konstnärer får chansen att visa upp sina verk, är konstföreningens mest traditionella event. I år uppmanar föreningen de lokala konstutövarna att lämna in sina verk för en chans att få ställa ut. Konstverken kommer sedan att bli bedömda av två granskare från Konstmuseet i Kalmar.

– Vi måste anpassa oss efter den fysiska förmåga vi har i lokalen. Under förra året, när det var fritt att ställa ut, visades 90 verk vilket försämrade kvalitén något då lokalen inte är så stor, säger Lars Sköldstam, ordförande i Konstföreningen i Tjust.

Lars Sköldstam berättar att de skickat ut inbjudningar till samtliga lokala konstnärer de känner till, vilket är ungefär 100 stycken.

Hur många verk räknar ni med att ställa ut i sommar?

– Det är svårt att säga en exakt siffra, då alla skiljer sig storleksmässigt. Men en uppskattning är att det blir ungefär 50-60 verk. Sommarens utställning kommer inte att avvika från tidigare år, då det är ett väldigt traditionsenligt projekt.

Inlämning sker på Wimmerströmska galleriet 25 juni.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!