Lyckad första kväll på Visfestivalen

Slottsruinen kokar under torsdagskvällen. Av solens värme, till viss del, men också av publikens glädje och förväntan. När kvällens värdar, Henrik Johnsson och Mark Levengood, intar scenen möts de av en långvarig applåd. - Vi blev totalt överraskade. Jag har nog aldrig fått en så varm och lång välkomstapplåd, säger Mark Levengood.

Mark Levengood och Henrik Johnsson var torsdagens vädar.

Mark Levengood och Henrik Johnsson var torsdagens vädar.

Foto:

Västervik2013-07-13 04:05


Visdebutanten Emma Nilsson öppnar den 48:e festivalen med en tonsäker röst och lugna, stämningsfulla melodier. Under låten "Ainas sång", som Emma Nilsson skrev till sin morfars begravning, har många svårt att hålla tårarna tillbaka. Hon avslutar sedan med en lättsammare och fartfylld låt som många i publiken känner igen och klappar händerna till.
Tiden mellan det att artisterna löser av och på varandra till scenen tar kvällens värdar, Henrik Johnsson och Mark Levengood, hand om publiken. Mark Levengood delar med sig av komiska upplevelser ur sitt liv som får hela publiken att skratta.
När Plura och Carla entrar scenen jublar publiken och det märks att de är två av kvällens favoriter. I en av pauserna berättar Plura om upplevelser från när han var med i tv-programmet "Så mycket bättre" och publiken skrattar och applåderar. En av de avslutande låtarna Plura och Carla framför är "Kärlekens tunga", till vilken många i publiken sjunger med i refrängen.
Senare under kvällen uppträdde även Ola Aurell, Eric Gadd, Hästpojken och Christina Kjellsson. Senare under kvällen besöktes festivalen även Lasse Tennander , som var en oannonserad gäst.

Emma Nilsson var första artisten som uppträdde.
Emma Nilsson var första artisten som uppträdde.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om