Lyxjakten har kommit loss

Det tog lång tid men till slut kunde bogserbåten Oscar från Oskarshamn dra loss Forever One, lyxjaken som stod på grund utanför Lillön.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-08-24 09:53

Lyxjakten Forever One gick på grund strax utanför Lillön tidigt under fredagsmorgonen, efter att ha tillbringat natten i närheten av Torrö i Tjust skärgård. Redan innan grundstötningen väckte hon nyfikenhet, på grund av sin storlek.

Enligt de första rapporterna från Kustbevakningen skadades ingen i grundstötningen. Det verkar heller inte som att hon sprang läck, trots en rejäl påkörning på grundet. Orsaken till att hon gick på grund verkar ha varit att fartyget gick på fel sida om en prick, och fastnade på ett grund nära ytan. Grundet är välkänt bland båtägare i Västervik.

På grundet fick hon stå till runt 18.30 då Oscars starka motorer till slut lyckades dra henne flott. Arbetet gick långsamt och försiktigt, en nödvändighet under rådande omständigheter.

Bogserbåten anlände vid 15- tiden under fredagen och länge såg det från land ut om att inte särskilt mycket hände. Flera nyfikna samlades också på plats på Lillön för att beskåda arbetet.

Tidigt fattade även Kustbevakningen posto vid fartyget, för att vara beredd på eventuell läckage som kunde ha uppstått. Vid 20-tiden låg Forever One enligt Marientraffic.com strax norr om Torrö, med Kustbevakningen bredvid sig.

Åke Lising fångade lyxjakten på bild när den låg liggande på grundet.
Åke Lising fångade lyxjakten på bild när den låg liggande på grundet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!