Magsjukan klingar av på skolan

Antalet nya personer som insjuknar i magsjuka i Gamleby har minskat betydligt de senaste dagarna. Under torsdagen var endast ett fåtal elever hemma från skolan på grund av att de har varit eller är drabbade av magsjukan.

Foto:

Västervik2018-03-17 08:18

Det har nu gått en vecka sedan magsjukan bröt ut på Åbyängskolan i Gamleby. När det var som värst uppgavs ett 90-tal personer ha drabbats, med både elever, personal och familjemedlemmar inräknat.

Mot slutet av veckan har läget förbättrats. Antalet nya personer som insjuknar i magsjukan har minskat betydligt, enligt kommunen.

- Läget ser inte längre ut som det har gjort, säger Carolina Stalebrant, miljöchef på Västerviks kommun.

Matprover

Inledningsvis fanns det misstankar om matförgiftning, kopplad till fredagens skolmat som var hamburgare. Men med tanke på hur många som smittats verkar det snarare handla om en vanlig vinterkräksjuka.

För säkerhets skull har kommunen tagit prover på skolmaten. Man har dock inte tagit prover på maten som serverades under torsdagen och fredagen förra veckan, eftersom den maten tog slut.

- Vi har tagit prover på lite andra råvaror, men vi ställer inte allt för stora förhoppningar på att de proverna ska hjälpa oss, säger Carolina Stalebrant.

Under torsdagen var endast ett fåtal elever hemma från skolan.

- Det handlade om åtta elever på torsdagen. Det går 270 elever på skolan, så det är en låg procentandel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om