Man döms för en rad brott

En man i 20-årsåldern döms för flera brott begångna i kommunen, bland annat misshandel och våld mot tjänsteman.

Mannen döms för flera brott, bland annat misshandel och våldsamt motstånd.

Mannen döms för flera brott, bland annat misshandel och våldsamt motstånd.

Foto: Lars-Göran Norlin/arkiv

Västervik2018-09-28 16:00

Mannen stod åtalad för tio brott sammanlagt men friades för fyra av dem. Däremot dömdes han för de resterande sex brotten. Han dömdes för misshandel, våld och hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, ringa narkotikabrott och skadegörelse.

Enligt domen har mannen bland annat slagit en annan man i ansiktet i Gamleby vid ett tillfälle. Senare har han även kommit i slagsmål med en släkting, för det åtalades han för misshandel. I samband med det bråket slog han sönder dörrar och fönster till släktingens bostad. När polisen skulle hämta honom satte han sig till motvärn. Han dömdes för misshandeln och för skadegörelse samt för våldsamt motstånd.

Han dömdes även för våld mot tjänsteman efter att han sparkat omkring sig när han skulle hämtas från arresten i Oskarshamn. Vid samma tillfälle friades han från att han träffat en arrestvakt i ansiktet med sin armbåge. Rätten ansåg att det inte fanns uppsåt att träffa med armbågen. I samband med händelsen hotade han även polis och arrestpersonal.

Mannen dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst. Han ska bland annat genomgå kriminalvårdens behandlingsprogram Puls.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!