Man förnekar rån

En 47-årig man från Västervik har häktats på sannolika skäl misstänkt för rån i Västervik den 19 maj. Den misstänkte förnekar brott och bestred häktningsyrkandet och att de särskilda grunderna för häktning förelåg.

Västervik2007-05-23 06:50

Tingsrätten uppger i häktningsbeslutet att risk föreligger för att 47-åringen skall försvåra utredningen och att han skall fortsätta sin brottsliga verksamhet.
Åklagaren redogjorde för vad som hittills förekommit under förundersökningen och framställer häktningsyrkandet i enlighet med häktningsframställningen.
Den misstänkte hördes och uppgav i huvudsak i enlighet med vad som antecknats vid polisförhör, dock med följande förtydligande och tillägg:
"Han hade med sig 4 000- 5 000 kronor in i affären i syfte att storhandla. När varukorgen blev full stoppade han fyra ölkorvar innanför jackan. Han hade inte någon avsikt att tillgripa dessa. Inne i butiken fick han insulinkänningar. Ett brutiksbibräde kom fram till honom och sade att han skulle ta fram det som han hade stulit.
Han tog fram ölkorvarna. Butiksbiträdet slet tag i hans jacka och sade att han skulle försvinna från platsen. Han fick panik, slet sig loss och sprang till en kamrat som bodde i närheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om