"Man måste välja det man brinner för"

Det preliminära gymnasievalet är gjort. Shadi Tarabeih, Mira Holgersson och Emma Eckerlid väntar med spänning på antagningsbesked. - Gymnasiet känns så stort. Jag tror att det är mycket som kommer att bli annorlunda, säger Shadi Tarabeih.

Shadi Tarabeih, Mira Holgersson och Emma Eckerlid går i årskurs nio på Ellenkeyskolan. Snart skiljs deras vägar åt.

Shadi Tarabeih, Mira Holgersson och Emma Eckerlid går i årskurs nio på Ellenkeyskolan. Snart skiljs deras vägar åt.

Foto:

Västervik2015-03-21 05:05


Shadi Tarabeih, Mira Holgersson och Emma Eckerlid går i årskurs nio på Ellen Keyskolan i Västervik. I höst, när det är dags att börja gymnasiet, skiljs deras vägar åt.

Vill bli läkare
För Shadi Tarabeih var det ett självklart val att stanna på hemmaplan. Han har sökt till vård- och omsorgsprogrammet på Västerviks Gymnasium.
- Jag har alltid varit intresserad av kroppen. Min plan är att först bli undersköterska och sedan studera vidare till läkare, säger Shadi Tarabeih.
Mira Holgersson vill bli dansare på heltid och har sökt till fyra olika dansutbildningar i Stockholm.
- Jag tror att jag kommer bli ännu mer motiverad att nå mina mål. Speciellt när jag får träffa andra människor som vill göra samma sak. I Västervik finns inte dansutbildningen kvar, säger Mira Holgersson.
Emma Eckerlid har sökt till en internationell utbildning i Linköping.
- Jag tycker att det är lite kul med språk. Det känns roligt att söka något annorlunda. Det skulle kännas skönt att kunna prata engelska lika bra som svenska, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om