Man mördades i Midgård

Sent i söndags kväll larmades polisen till bostadsområdet Midgård i Västervik. När polisen anländer till platsen påträffar de en avliden man som har blivit skjuten till döds på en innergård. På måndagsmorgonen rubricerades händelsen som mord.

Polisen genomförde tekniska undersökningar på mordplatsen under gårdagen. Ett stort område var avspärrat och bevakades av väktare.

Polisen genomförde tekniska undersökningar på mordplatsen under gårdagen. Ett stort område var avspärrat och bevakades av väktare.

Foto:

Västervik2014-09-16 06:46


Larmet kom in till polisen vid klockan 00.20 i söndags kväll. En boende i Midgårdsområdet larmade polisen efter att ha hört kraftiga smällar.
- Vi fick uppgifter om att det var skottlossning eller någon form av smällare på Midgård. Det var många som hörde av sig, berättar Lina Isaksson Funke, informationsansvarig för polismyndigheten i Kalmar län.
När en polispatrull anländer till platsen en stund senare påträffar de en avliden man som har blivit skjuten till döds på en innergård. Enligt vittnesuppgifter ska händelsen ha inträffat i anknytning till ingång 9F. Polisen är förtegen om närmare uppgifter kring händelseförloppet. De vill inte uppge hur många skott mannen träffades med.
- Vi har valt att inte gå ut med det, säger Lina Isaksson Funke.
Morgonen därpå, alltså igår, rubricerades händelsen som mord.
- Det var ett självklart beslut för oss. Vi förstod tidigt att det handlade om mord, säger Lina Isaksson Funke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om