"Många frågetecken"

I går skrev vår tidning om Moderaterna, som föreslår läsgaranti och läxhjälp i delar av sitt valprogram. Centerpartiets Mats Hugosson, andra vice ordförande i kommunstyrelsen och Annette Torstensson, andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden är skeptiska till förslagen.

Centerpartiets Mats Hugosson, andra vice ordförande i kommunstyrelsen och Anette  Torstensson, andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Centerpartiets Mats Hugosson, andra vice ordförande i kommunstyrelsen och Anette Torstensson, andra vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Foto:

Västervik2014-08-16 04:05


Moderaterna vill ge eleverna utökade möjligheter till läxhjälp i samarbete föreningar och bibliotek.
- Det är absolut inget fel med läxhjälp, vi vet att det finns föräldrar som har svårt att hinna med att hjälpa sina barn. Men varför inte lägga resurserna direkt på skolan i stället, som har kunniga pedagoger. Det känns jättekonstigt, säger Mats Hugosson.
- De har rätt i att biblioteken är viktiga, samtidigt så läggs många bibliotek ner. Och de barn som inte bor i närheten av ett bibliotek, hur ska de göra? Det finns många frågetecken. Antingen förstår partiet inte själva, eller så vill de inte förstå, säger Mats Hugosson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om