Många nyfikna besökte öppet hus

Västerviks Gymnasium erbjuder elva nationella program till hösten. På torsdagskvällens öppet hus kunde elever i årskurs åtta och nio möta skolans lärare och få mer information om utbildningarna.

Wilma Karlsson, Hanna Fredriksson och Elina Al-Shamari som går i årskurs åtta besökte öppet hus på gymnasiet.

Wilma Karlsson, Hanna Fredriksson och Elina Al-Shamari som går i årskurs åtta besökte öppet hus på gymnasiet.

Foto:

Västervik2015-04-18 04:07


Enligt den preliminära antagningen kommer 325 elever börja på Västerviks Gymnasium i höst. 314 av dessa är från kommunen. Samhällsvetenskapsprogrammet toppar listan över gymnasiets populäraste program, med 65 förstahandssökande.
- I år har vi utökat antalet platser på samhällsvetenskapsprogrammet, eftersom vi har så många sökanade, säger Charlotte Dunger-Fransson, antagningssekreterare.
Andra populära program är Naturvetenskapsprogrammet och Ekonomiprogrammet.
- Även bygg- och anläggningsprogrammet och hantverksprogrammet med inriktning frisör har många sökande, säger Charlotte Dunger-Fransson.
Antagningsstatistiken redogör inte för hur många av eleverna i Västerviks kommun som har sökt till gymnasieskolor i andra kommuner, men det förekommer, och oftast beror det på att eleven vill söka till ett program som Västerviks Gymnasium inte erbjuder, exempelvis fordonsprogrammet eller ett naturbruksprogram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om