Maria satsar på drömmen om ett café

Den 21 mars tog Maria Björkman över Byfiket vid Gamla torget i Gamleby. Efter en del ombyggnationer och uppfräschningar öppnade hon igen den 1 april. - Det här är en perfekt plats för ett café, jag hoppas att fler än Gamlebyborna hittar hit.

Maria Björkman är ny ägare till Byfiket i Gamleby. Foto: Lena Dahlberg

Maria Björkman är ny ägare till Byfiket i Gamleby. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-04-06 12:21


Maria Björkman har målat möblerna svarta, införskaffat en retroinspirerad soffgrupp med kristallkrona och tapetserat väggarna med blommor. Köket är lite mer inbyggt och disken där kunderna expedieras är ny.

Hennes tidigare erfarenheter är från såväl café- och konditoribranschen som service- och vårdyrken. Hon har även haft eget företag som massageterapeut.

- Mitt senaste jobb var på en hälsocentral i Västervik. I somras flyttade vi till en gård strax utanför Gamleby, så nu känns det skönt att inte behöva åka så långt till jobbet.

Hon säger att hon alltid älskat att laga mat och baka, och tänkt att det vore kul att någon gång ha ett eget café. En dröm som hon nu bestämt sig för att uppfylla.

- Jag har saknat service- och säljjobbet. Nu får jag jobba med det igen, plus att jag får baka och laga mat. Det är ju jag i ett nötskal, säger en nöjd och förväntansfull Maria Björkman.

En av nyheterna kommer bli att gästerna kan låna med sig en korg med eget valt fikainnehåll, för en picknick i Gamleby.

- Även om det finns uteplatser är det ju trevligt att gå upp på Garpedansberget eller till Unos park med en filt och en kaffetermos.

Byfiket kommer att ha två anställda, samt timanställd personal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om