Maskinhall brann ner till grunden

På måndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en maskinhall vid en gård norr om Ankarsrum. Snart kunde man konstatera att byggnaden var helt övertänd, men att ingen person hade skadats.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-10-15 15:47

Det var vid 15.35 som larmet kom till SOS. Polis, ambulans och räddningstjänst skickades därefter till fastigheten norr om Blackstad där maskinhallen hade börjat brinna. Enligt de första uppgifterna skulle det finnas gasflaskor i byggnaden.

Vid 16.33 uppgav Thomas Öberg, vakthavande befäl vid räddningstjänsten i Västervik, att byggnaden var ”totalskadad”.

– Den kommer inte att gå att rädda, sa han.

Personal från räddningstjänsterna i Västervik, Ankarsrum och Gamleby deltog i insatsen, som pågick in på kvällen. Som mest hade man 15 personer på plats.

Flera gasflaskor exploderade i lågorna. Det gjorde att särskilda försiktighetsåtgärder fick vidtas under arbetet.

– Man misstänker att det fortfarande finns några kvar som inte har smällt, sa Thomas Öberg på eftermiddagen.

VT:s reporter Filip Gustafsson åkte själv ut till platsen. Han bekräftade där att maskinhallen var totalförstörd och att endast pelare stod kvar.

– Man håller på att försöka lokalisera om det finns en gasflaska som inte har smällt, sa Filip Gustafsson.

Branden kunde begränsas till maskinhallen och spred sig aldrig till någon annan byggnad. Senare på kvällen uppgav man från polisen att en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet hade upprättats.

– Men vad som har orsakat den här branden vet jag inte i nuläget, sa Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen region syd.

Framåt kvällen drog räddningstjänsten ner på bemanningen successivt. Vid 21-tiden handlade arbetet om att bevaka så att elden inte tog fart igen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!