Det finns inte så mycket att göra under påskhelgen, men det är ändå en slags hemvändarhelg när familjer träffas.
Så resonerade arrangörerna bakom den nya mat- och dryckesmässan när de valde att lägga evenemanget just under påskhelgen, med start på långfredagen.
- Det ska vara en helg som riktar sig till tre-generationsfamiljer, förklarar Jonas Settlin, en av projektledarna.
Lokala delikatesser
Han berättar att tanken är att det ska finnas något för både barn, föräldrar och mor- och farföräldrar på mässan.
"Galet gott" är ett samarbete mellan Settlin och Arkåsens bolag, och Evenemangsutveckling i Västervik. Detta blir deras första gemensamma mässa.
- Det känns jättekul för det har tidigare saknats den här typen av mässa i Västervik, säger Jonas Settlin.
Långfredagen den andre april är evenemangets första dag, och avslutningen blir på påskdagen. Mässan ska byggas upp på Kulbacken och festligheterna ska börja redan ute på parkeringen. Där kommer mattält att resas och delikatessbutiker visar upp sina varor och bjuder på provsmak. Både lokala och nationella företag ska finnas representerade.
Matmässa till Västervik
Under påskhelgen anordnas en unik matmässa på Kulbacken. Delikatesser inom mat, sötsaker och vin presenteras när evenemanget "Galet gott" arrangeras för första gången.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!