Med fyrbenta vänner i fokus

Många ville vara med och fira Kattens dag på Jami Hundsport i Västervik i lördags. Tretton olika kattraser visades upp och alla besökare bjöds på kaffe och tårta. - Den här dagen är alltid rolig. Det är liv i luckan och mycket folk, säger Mi Nilsson, butiksägare.

Mi Nilssons med sin katt Weasley.

Mi Nilssons med sin katt Weasley.

Foto:

Västervik2013-12-02 07:38


Jami Hundsport har firat Kattens dag sedan butiken öppnade i Västervik år 1992. I år medverkade tretton katter, alla av olika raser och med olika utseenden. Varje heltimma presenterades katterna var för sig, och tiden däremellan kunde besökarna mingla runt mellan burarna, titta på katterna och växla några ord med ägarna.
- Den här dagen är alltid rolig, det är liv i luckan och mycket folk. Dessutom får vi en chans att visa upp våra lokaler, säger Mi Nilsson.

"Vill höja katters status"
Även om Kattens dag är en glädjefull tillställning så finns det en allvarlig baktanke.
- Många katter behandlas illa. Vi vill höja kattens status i samhället, säger Mi Nilsson, som vid sidan av butiksverksamheten även driver Mjuami kattklubb.
- Det finns många aktiviteter och klubbar för hundar, men inte lika många för katter. En sån här dag kan hjälpa klubben att växa, säger Mi Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om