Syftet med projektet var att öka kunskapen kring reglerna om livsmedelsinformation, så att konsumenten ska kunna göra medvetna val och få en fullständig och korrekt livsmedelsinformation.
Totalt har 28 verksamheter ingått i projektet som pågick under juni-oktober 2016. Av dem hade fler än hälften en eller flera avvikelser.
- Det var 16 verksamheter som hade totalt 38 avvikelser, säger Ola Karlsson, förvaltningschef på miljö och byggnadskontoret.
Det var ganska många avvikelser, men avvikelserna var inte av så allvarlig art.
De flesta avvikelserna noterades inom områdena information och temperatur.
- Kunskapen finns, men alla uppmanar inte konsumenten att fråga om till exempel allergener, säger Ola Karlsson.
När det gäller temperatur noterades främst för hög temperatur i kylar och frysar.
- Det var väldigt lite avvikelser när det gäller rengöring, förvaring och personlig hygien, vilket är väldigt positivt. Det visar på en god kunskap hos företagen som vi besökte, säger Ola Karlsson.
Hos tolv av verksamheterna noterades inga avvikelser alls.