Mia hyllar Hyllan – en av klubbens dyraste investeringar

Restaurangen i Plivit Trade-hallen, där Västerviks Ishockeyklubb (VIK) spelar sina hemmamatcher har fått en ordentlig ansiktslyftning inför den här säsongen. Restaurangchef Mia Gustafsson är nöjd.
- En av klubbens dyraste investeringar, säger hon.

Varje vardag serveras lunch i ishallen.

Varje vardag serveras lunch i ishallen.

Foto:

Västervik2017-09-23 08:45

Med vita och röda rosor och tända ljus på varje bord välkomnas matgästerna till "Hyllan" som restaurangen i Plivit Trade Hallen kallas.

Här serveras lunch varje vardag, måndag till fredag samt mat vid VIK:s hemma matcher. De personer som gästar Hyllan den här säsongen kommer att märka av en riktig stor förändring.

– Vi har köpt in nya möbler och gjort en ny lounge, soffor där restauranggästerna kan sitta att titta ut på den pågående matchen.

Det dyraste har varit att byta ut glaset så att alla gäster kan få se matchen på ett bättre sätt. För att besökarna i restaurangen ska kunna uppleva intensiteten i spelet har man även gjort ytterligare en satsning.

– Vi har kopplat in ljudet från ishallen in i restaurangen.

Fredagsmys

Mia Gustafsson är restaurangchef och syns ute bland borden när det är match. Men minst lika viktig är kökschef Helene Svensson som basar över kastrullerna.

– Hon är jätteviktig och vi kompletterar varan väldigt bra.

Hyllan får ta emot 100 gäster. Vid flera av VIK:s matcher är det redan slutsålt.

– Det är inte bara männen som kommer hit utan hela familjer som förlägger sitt fredagsmys här. Kvinnorna sitter och pratar över ett glas vin medan männen dricker öl och hejar på laget.

Den här säsongens populäraste hemmamatch är den mot Leksand i oktober.

– Då finns det inte en enda plats kvar här. De gick åt samma dag som spelprogrammet släpptes. Jag kunde nog ha sålt dubbelt så många platser den kvällen.

Mia är också stolt över att klubben byggt en bar i anslutning till restaurangen där publiken kan se matchen lite från ovan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om