Milt straff tack vare låg ålder

De båda 17-åriga flickorna från Västervik hade tidigare varit ytliga kompisar. Men helt plötsligt övergick vänskapen till osämja med med hårda och fula ord mejlade dem emellan. Den 20 oktober träffades flickorna vid Åhmans korvbar och det blev ett möte som kunde slutat i katastrof.

Västervik2008-02-20 07:10

En av flickorna misshandlade den andra med flera knytnävslag men också med hot genom att hålla en kniv mot målsägandens hals och hota "sticka" henne och att hämta en större kniv för att fortsätta misshandeln och hotet.
Innan den tilltalade avbröt misshandeln hade hon stuckit antagonisten i låret, genom byxorna, med knivspetsen.
Det var först då polis anlände till den busskur där misshandeln skedde som den tilltalade avbröt sina angrepp. Då satt den misshandlade flickan kvar, gråtande ymning blödande och livrädd.
Hon och mamman besökte sjukhuset där man kunde konstatera kraftigt blodflöde ur näsan, rivsår i ansiktet och mindre märken efter vad man påstår var märken från den kniv den tilltalade påstås använt.
Själv förnekade den tilltalade att hon använt någon kniv mot målsägandens hals. Hon berättade dock att hon fått låna kniven av en person.
Varför hon lånat kniven kunde hon inte redogöra för inför kammaråklagare Lennart Löthmans frågor. Hon medgav dock att hon tryckt kniven mot låret på antagonisten, men inte mot halsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om