Minister som gillar husvagn

Igår gick poliser och Säpomän runt på Spötorget i Västervik. Anledningen var att justitieminister Beatrice Ask (M) stannade till med rosa husvagn på sin valturné.

Västervik2010-08-12 06:19

- Det går inte bara och sitta på departementet i Stockholm, det är oerhört viktigt att komma ut och träffa människor. Jag brukar vanligtvis vara ute 1-2 dagar i veckan, sedan en månad tillbaka blir det 3-4 dagar och så fortsätter det fram till valet, förklarade hon.
Det som är lite annorlunda med hennes turné är att hon campar och bor i en rosa husvagn. Natten mellan tisdag och onsdag bodde hon på Lysingsbadet.
- Tyvärr anlände vi lite sent så jag hann inte nyttja poolen. Lite senare på tisdagskvällen träffade jag ett gäng som jag pratade med, de hade helt säkert inte gått på ett politiskt möte.

Har ett stort ansvar
Även om Ask åker runt på campingplatser och har med sig några medhjälpare innebär inte det att justitiedepartementet har semester.
- De flesta är på departementet och idag (läs igår) på morgonen hade jag stabsmöte vid campingbordet på Lysingsbadet, det mesta går att lösa med modern teknik.
På varje plats hon gästar brukar det bli ett studiebesök, sedan ställs husvagnen upp på ett torg för att samtala med människor. I Västervik blev det rundvandring i ungdoms- och kulturhuset Mejeriet, guidade gjorde Anders Östlund från kultur- och fritidsförvaltningen.
- En plats som Mejeriet är oerhört viktig. Vi i regeringen vill coacha förebyggande brottslighet och där har kommunerna ett mycket stort ansvar. Framförallt genom samverkan mellan olika aktörer, precis som det är på Mejeriet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!